3 gewassen in 1 keer zaaien met Amazone Cirrus-CC

Binnen een alsmaar veranderende landbouw is er steeds meer aandacht voor het gelijktijdig zaaien van meerdere soorten zaad als menggewassen, het direct toedienen van meststoffen en onderzaai van gewassen. Amazone speelt op deze trend in met de lancering van de Cirrus CC. 

De Cirrus CC is de nieuwste toevoeging in de reeds bestaande lijn van getrokken Cirrus zaaimachines. De Cirrus CC is standaard voorzien van een druktank met 2 kamers en een dubbele transportleiding. Optioneel kan de machine ook uitgerust worden met de universele GreenDrill 501 opbouwzaaimachine. Op die manier kunnen tot 3 verschillende producten (zaden of kunstmest) gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar op verschillende plaatsingsniveaus worden uitgebracht. Dit geeft een waaier aan mogelijkheden op gebied van onderzaai om onkruidontwikkeling en erosie te vermijden, vanggewassen (zoals gras) meteen met de hoofdvrucht in te zaaien of mengteelten te zaaien als ruwvoeder. Daarnaast kan ook kunstmest direct op en tussen de rijen ingebracht worden voor een gerichtere bemesting en optimale benutting van de meststoffen.

De Cirrus CC is uitgerust met gegolfde Minimum TillDisc schijven die voor de verschillende zaaikouters gewasresten snijden en de grond licht bewerken. Tussen de zaaikouters blijft de grond onaangeroerd om erosie te vermijden. De Minimum TillDisc schijven zorgen voor ideale kiemomstandigheden doordat deze de grond los maken en er voor zorgen dat het zaad in vochtige grond terecht komt.  Na de Minimum TillDisc schijven volgt een rij FerTec enkele schijfkouters voor de meststoffen (of een eerste soort zaad), nadien volgen de TwinTeC + dubbele schijfkouters voor het hoofdgewas. Zaad dat met de GreenDrill 501 opbouwzaaimachine gezaaid wordt, wordt verdeeld via ketsplaten. Het zaad dat via de ketsplaten wordt uitgebracht wordt door middel van een veertandeneg ingewerkt.

Het instellen en kalibreren van de doseerunits in de tanks en de GreenDrill is zeer eenvoudig met behulp van de optionele TwinTerminal 3.0 op de machine of via de mySeeder-app. De toedieningshoeveelheden en toerentallen worden duidelijk weergegeven op de Amazone ISOBUS-terminal AmaTron 4. De bestuurder kan tijdens het werk eenvoudig de zaaihoeveelheid wijzigen vanuit de tractorstoel. Bij het gebruik van applicatiekaarten kunnen dankzij de MultiBin-functie alle drie de tanks afzonderlijk worden aangestuurd en kunnen de zaaihoeveelheden van de betreffende gewassen en meststoffen in het deelgebied onafhankelijk van elkaar worden gevarieerd. Op de kopakker vindt de automatische GPS Switch-schakeling plaats met een tijdsvertraging voor elk medium met behulp van de MultiBoom-functie.

 

Previous post Gevonden in het veld: Vervaet TYPE 1979
Next post Uiterst oppervlakkige bodembewerking met Kuhn Biomulch frees
%d bloggers liken dit: