Precisielandbouw voor de virtuele boer

Farming Simulator is waanzinnig populair. Dat ontgaat ook instellingen als de Europese unie en universiteiten niet. Een samenwerkingsverband tussen onder meer EIT Food, enkele universiteiten, John Deere en de gameontwikkelaar Giants Software wil gebruik maken van de populariteit van het computerspel om het grote publiek meer kennis van de landbouwsector op te laten doen. 

Giants Software lanceerde vandaag de Precision Farming DLC (Downloadable content), die ontstond uit de samenwerking tussen de verschillende partners. In de DLC zitten een aantal toevoegingen voor het spel, zoals een John Deere Gator, een Isaria Scout monstertoestel en een GPS RTK grondstation, die het de speler mogelijk maken om bijna echte precisielandbouw toe te passen. Op die manier willen de verschillende partners het grote publiek laten kennis maken met de technologie die tegenwoordig op een moderne landbouwbedrijf gebruikt wordt, en de positieve gevolgen dat dit heeft op zowel de bedrijfsvoering (besparingen) als het milieu (minder kunstmest, pesticiden,…).

De DLC is gratis te downloaden via de ModHub van Giants Software.

YouTube player
%d bloggers liken dit: