Ceat Specialty breit Torquemax gamma uit met VF banden

Bij de keuze van banden voor trekkers wegen een aantal parameters steeds zwaarder door. Banden moeten meer gewicht kunnen dragen, kunnen werken bij lagere bandenspanning, stevig trekken in het veld en zacht rijden op de weg bij hoge snelheden. Om aan al deze eisen te voldoen ontwikkelde Ceat Specialty het nieuwe TorqueMax VF assortiment.

Het nieuwe Torquemax VF bandenassortiment combineert een hard karkas met flexibele zijwanden, dat een betere bescherming tegen vervorming en beschadiging moet bieden. De verhoogde zijwandflexibiliteit maakt het mogelijk om tot 40% meer lading te dragen dan een standaardband bij dezelfde spanning. Omgekeerd kan in het veld de bandenspanning met 40% verlaagd worden bij dezelfde lading, tegenover een standaard band. Bij de ontwikkeling werd ook rekening gehouden met de eisen rond prestatie in het veld. De TorqueMax FV banden krijgen een profiel met getrapte nokken voor verhoogde tractie en minder slip, waardoor het brandstofverbruik van de trekker wordt verbeterd.

Naast de nieuwe TorqueMax banden brengt Ceat Specialty binnenkort ook een nieuw assortiment VF banden voor spuitmachines uit.

%d bloggers liken dit: