Dubex brengt zelfrijder opnieuw uit

Dubex brengt hun Spector zelfrijdende spuit opnieuw uit. De zelfrijder is een aantal jaren uit het gamma verdwenen, maar na weerkerende vraag bij klanten en dealers kiest de fabrikant deze terug te introduceren.

De Spector zelfrijder is gebaseerd op een geïmporteerd chassis waar Dubex hun eigen tank en spuittechniek opbouwt. De gebruikte elektronica is dezelfde als op de getrokken Dubex-spuiten. De Spector is voorzien van een hydrostatisch luchtgeveerde chassis met verstelbaar spoor (1,5 tot 3,2 m) en heeft een bodemvrijheid van 1,2 meter (optioneel 1,7 m). De inhoud van de tank bedraagt 3.200 of 4.000 liter, op vraag zijn ook tanks van 5.000 en 6.000 liter mogelijk. De spuitboombreedte varieert tussen 24 en 36 m.  Het geheel wordt aangedreven door een MTU Rolls Royce Stage V motor van 228 pk.

%d bloggers liken dit: