Krampe bouwt dumper met vlakke bodem

Krampe voegt een nieuwe productreeks toe aan hun dumpergamma. De fabrikant is gekend van de zogenaamde halfpipe dumpers, maar kreeg een stijgende vraag naar grondkarren met een vlakke bodem. Om op deze vraag in te spelen ontwikkelde de fabrikant de Krampe HD 550 dumper.

De Krampe HD 550 combineert de voordelen van de Halfpipe HP 20 van het merk met die van (landbouw)kippers met een vlakke vloer. De HD 550 is voorzien van zware BPW assen, het afveren van de wagen kan via standaard bladveren, een pneumatische of hydraulische vering of een bogie ophanging. Tegenover de SK 550 is de HD 550 10 cm lager gebouwd voor een verhoogde stabiliteit.

De kipcilinder is voor de eerste as gepositioneerd, wat het kipvermogen verhoogt met 25% en tegelijk zorgt voor een verbeterde stabiliteit tijdens het kippen. De conisch gevormde bak, die optioneel volledig in Hardox uitgevoerd wordt, zorgt er voor dat de lading gemakkelijk lost bij het kippen. Het kopschot van de bak is hellend vooruit gebouwd, zodat er geen materiaal op de dissel en hydraulische leidingen valt bij het laden. De randen van de laadbak zijn voorzien van een driehoekig profiel zodat er geen lading op blijft liggen.  Het hydraulische schof heeft een grote opening zodat grote stenen of wortelstronken gemakkelijk gelost kunnen worden. De opening van het schof kan echter ook beperkt worden door middel van een strooi-baar zodat grind en zand in een laag kan gelost worden.

De inhoud van de HD 550 bedraagt 16,1 m³, de MT is 22 ton. Op gesloten werven kan maximaal 25 ton geladen worden.

YouTube player

2 thoughts on “Krampe bouwt dumper met vlakke bodem

  1. Hebben jullie zicht op de reden dat de vraag naar deze dumper gestegen is? En wat zijn juist de verschillen/voordelen van vlakke bodem vs halfpipe?

    1. Volgens de fabrikant zijn er een aantal redenen: lagere bouw dus betere stabiliteit, mogelijkheid om andere zaken in de bak te transporteren (zoals machines), … En dat zijn dan ook direct de voordelen.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: