Vredo gaat nog groter met VT-7138-3

Vredo komt voor seizoen 2021 met een nieuwe drie-assige zelfrijder, de VT7138. De nieuwe zelfrijder heeft een Scania V8 motor van 710 pk. De tank is 32.000 liter groot, optioneel kan ook gekozen worden voor de FlexTank. 

default

Vredo ontwikkelde de VT7138-3 om nog meer capaciteit in het veld te brengen. Hiertoe voorziet de fabrikant de zelfrijder van een pomp-filter unit die standaard een 12m3 verdringerpomp heeft,  in optie kan de machine ook uitgerust worden met een centrifugaal pomp van 16.000 l/min laadcapaciteit. Om de machine van de nodige kracht te voorzien koos Vredo voor een nieuwe Scania V8 Stage5 motor met ruim 3250nm Koppel bij 1350rpm/min en een maximaal vermogen van 710 pk.

Dankzij de gestuurde assen is de machine zeer wendbaar zodat vlot gedraaid kan worden op de kopakker. Om bodemverdichting te beperken kan de machine ook in hondegang lopen. Optioneel kan ook gekozen worden voor een bandendrukwisselsysteem. De door Vredo ontwikkelde CVT transmissie met 2 traploze snelheid bereiken; 0-20 km/uur  en 0-40km/uur geven  de machine de mogelijkheid bij elke werkbreedte en uitbrenghoeveelheid de juiste werksnelheid te rijden met het optimale motortoerental.

Vredo ontwikkelde ook een nieuwe Eco modus voor de VT7138. Deze zorgt er voor dat het motortoerental afgestemd wordt op het gevraagde vermogen. Dit werkt brandstof besparend en  dankzij het hoge koppel van de Scania motor kan deze regeling optimaal toegepast worden.

Naast de standaard brede tank van 32.000 liter is de machine optioneel uit te voeren met een FlexTank. De FlexTank bestaat uit een vaste, smallere kamer van 25.000 liter en een flexibele 7.000 liter grote tank bovenop de vaste kamer. Door deze bouw blijft de machine binnen de maximale transportbreedte, ook wanneer een 30 m sleepslang- of sleepvoetbemester ingeklapt is langs de tank.

De VT7138 is de afgelopen tijd uitvoerig getest met positief resultaat. De eerste serie VT7138-3’s worden komend voorjaar uitgeleverd.

%d bloggers liken dit: