Krone Big M nu ook met rollenkneuzer

Krone breidt de kneuzermogelijkheden van de Big M verder uit met een rollenkneuzer. Er is keuze uit rubberwalsen met groot profiel of de nieuwe stalen M-Rolls.

Bij het maaien van bladgewassen is kneuzen van het gewas nodig voor een optimale droging. Vingerkneuzers veroorzaken echter relatief veel verlies van bladmassa. Rollenkneuzers gaan zachter om met het gewas terwijl ze toch een grote impact hebben op de droogtijd. Op de Big M 450 CR kan gekozen worden uit een kneuzer met rubberwalsen met groot profiel, of de nieuwe stalen M-Rolls. Deze stalen walsen van 25cm diameter zijn voorzien van een M-profiel en worden zowel op de bovenste als onderste wals aangedreven. Daardoor worden ook grote gewas hoeveelheden probleemloos verwerkt en intensief gekneusd. Ondanks de actieve aandrijving kan de bovenste wals bij vreemde voorwerpen naar boven uitwijken, zo worden de kneuzerrollen niet beschadigd en blijft de aandrijving intact. Afhankelijk van het gewas en de hoeveelheid kan de intensiteit van de kneuzer snel en eenvoudig in stappen (rollenafstand van 0,5 mm tot 25 mm) ingesteld worden vanuit de cabine.

De Krone Big M 450 is nu ook uitgerust met een Liebherr motor van 449 pk, die voldoet aan de Stage V normen. Onderhoud volstaat elke 1.000 uur. De geautomatiseerde aansturing van de motor wisselt zelfstandig tussen de Eco- en M-modus zodat hij altijd het passende motorvermogen biedt. Dat bespaart onder lichte omstandigheden kracht en brandstof. Een nieuw ontwikkelde overlastbeveiliging verlaagt automatisch de rijsnelheid zodra een vooraf ingesteld toerental bereikt wordt. Daarmee wordt altijd een perfect maaibeeld gegarandeerd.

Voor een maximale ontlasting van de chauffeur biedt Krone het nieuwe ISOBUS-stuursysteem Krone Guidance aan. Krone Guidance beschikt over verschillende rijmodi en is daarmee goed voorbereid voor alle omstandigheden. Krone Guidance garandeert een maximale benutting van zowel de werkbreedte als de rijsnelheid. Vanzelfsprekend kunnen ook verschillende correctiesignalen gebruikt worden, of het nu gaat om EGNOS of RTK (± 2 cm). De Big M is ook verkrijgbaar met SectionControl voor het automatisch uitheffen van de maaiers.

 

%d bloggers liken dit: