Extreem oppervlakkige grondbewerking met Lemken DeltaCut

De Lemken Karat 9 is gekend als cultivator voor intensieve grondbewerking. Met 8 verschillende beitelvormen zijn werkdieptes mogelijk van 5 tot 30 centimeter. Dankzij de nieuwe DeltaCut scharen kan de cultivator nu ook gebruikt worden voor extreem oppervlakkige grondbewerking.

Als antwoord op de trend naar alsmaar oppervlakkigere bodembewerking ontwikkelde Lemken de DeltaCut schaar. De Karat 9 cultivator heeft een gemiddelde tandafstand van 28 centimeter, waardoor de 35 cm brede Deltacut vleugelscharen  elkaar tijdens het werk overlappen. Hierdoor snijden ze de wortels en stoppels los over de gehele werkbreedte. De cultivator met DeltaCut scharen kan zowel ingezet worden bij het los- en onderwerken van groenbemester, als bij een eerste stoppelbewerking en om onkruid op een vals zaadbed te vernietigen. Door de extreem ondiepe grondbewerking (<5 cm) worden de onderliggende grondlagen niet verstoord waardoor geen onnodig vochtverlies plaats vindt.

De Karat 9 van Lemken is standaard voorzien van een snelwisselsysteem, waardoor een snelle ombouw zonder gereedschap mogelijk is voor de extra ondiepe grondbewerking. De DeltaCut beitels zijn vanaf nu verkrijgbaar.

%d bloggers liken dit: