Vereenvoudigde versie van Pöttinger Terrasem

Pöttinger brengt een vereenvoudigde versie van de Terrasem uit. Waar op het origineel nog een schijveneg voorzien was voor de nodige grondbewerking, is deze verdwenen op de Terrasem Classic. De Terrasem Classic komt uit in 4 werkbreedtes tussen 4 en 9 meter.

Omdat de schijveneg ontbreekt op de Terrasem Classic, is een goede grondbewerking nodig voor het zaaien. De machine vraagt wel opmerkelijk minder vermogen dan de versie met schijveneg, voor de 4 meter versie volstaat een trekker tussen 110 en 160 pk. Zaaien gebeurt door middel van de Dual Disc zaaikouter, met de Fertilizer versie van de machine kan ook tegelijkertijd kunstmest uitgebracht worden via de Fertilizer Pro kouter.  De rijafstand bedraagt 12,5 of 16,7 cm. Voor de zaaikouters loopt een bandenpakkerwals die de grond egaliseert en aandrukt voor een optimaal zaadbed. De 4 en 6 meter brede machines hebben een zaaitank van 3.000 liter, optioneel kan dit 3.950 liter worden met opzetstukken. De 8 en 9 meter brede versies hebben een zaadtank van 4.000 liter (optioneel 5.100).

De machine kan optioneel uitgerust worden met egalisatieplaten voor gebruik op geploegd of oneffen land en geveerde tanden om tractorsporen te wissen.

%d bloggers liken dit: