Verbeterde voergrijper voor Lely Vector

Lely introduceert een verbeterde voergrijper voor de Vector voerrobot. Het nieuwe design verbetert de functionaliteit en verlengt de levensduur van de voergrijper, en verlaagt daarmee de onderhoudskosten.

De nieuwe vorm van de grijperhelften zorgt ervoor dat de voergrijper beter gesloten wordt. Voerverlies van enkelvoudige grondstoffen zoals tarwe, krachtvoer en andere losse producten zoals bostel en pulp, behoren daarmee tot het verleden. Hierdoor blijft de keuken ook properder. De nieuwe geometrie van de schrapers in de grijperhelften van de voergrijper verhoogt de laadnauwkeurigheid. Daarnaast heeft Lely nieuwe grijptanden ontwikkeld die lange voersoorten efficiënter kunnen laden.

De grijperhelften van de nieuwe voergrijper zijn geheel vervaardigd uit roestvrij staal. Hetzelfde geldt voor alle onderdelen die in contact komen met het voer. Dit voorkomt slijtage die kan worden veroorzaakt door de zuurhoudende sappen van het voer. Het koord voor het sluitmechanisme is daarom ook vervangen door een roestvrijstalen ketting. Bij een levensduur van 10 jaar betekent dit 90% minder onderhoudswerkzaamheden.

De nieuwe voergrijper vervangt de huidige en is tevens verkrijgbaar als upgrade voor bestaande Vector gebruikers.

%d bloggers liken dit: