Kverneland vernieuwt iXdrive S6 zelfrijdende veldspuiten

Kverneland vernieuwt de iXdrive S6 zelfrijdende veldspuitenlijn. Bij de vernieuwingen horen onder meer een nieuwe motor en individuele spuitdopbediening.

Kverneland koos voor de vernieuwde iXdrive S6 spuiten een motor van John Deere. De 6-cilinder genereert standaard 250 pk, optioneel kan ook gekozen worden voor een 300 pk sterke motor. Het iXdrive topmodel, de Ecodrive, is standaard uitgerust met de 300 pk motor. Alle motoren voldoen aan de Stage V normen. Een nieuwe hydraulische aandrijflijn zorgt er voor dat het beschikbare vermogen nog efficiënter wordt gebruikt.  Het hydraulische systeem zorgt voor een traploze snelheidsregeling waardoor het toerental van de motor, waar mogelijk, wordt verlaagd, voor een verhoogde efficiëntie en comfort. Op de Ecodrive-versie volstaan 1350 tpm voor 40 km/u wegtransport.  De iXdrive is leverbaar met drie verschillende bodemvrijheid- en spoorbreedtecombinaties.

Om de juiste hoeveelheid spuitvloeistof op de juiste plaats te gebruiken, en dat met een minimale overlap, is de iXdrive uitgerust met een individuele spuitdop bediening. Automatische functies, zoals het uitschakelen van de spuit door middel van GPS en de intuïtieve bediening, besparen  tijd en voorkomen fouten. Het EasySet-bedieningspaneel biedt een schone en handige werkruimte met alle benodigde componenten. Alle pompen bevinden zich aan de rechterzijde van de machine, direct bij de hoofduitlaat van de tank. Daarnaast hield Kverneland bij de ontwikkeling van de machine rekening met de positie van tanks, de loop van de slangen en werd de plaatsing van de afsluiters geoptimaliseerd om zo min mogelijk rest vloeistof in het systeem te hebben .

De iXdrive is leverbaar in combinatie met de HSS-spuitboom van 24 tot 40 meter of de HSA aluminium spuitboom van 24 tot 30 meter, afhankelijk van het model van spuit bedraagt de tankinhoud 4.500, 5.200 of 6.500 liter.

%d bloggers liken dit: