Nieuwe Heavy Duty haakarmcarrier bij Dezeure

Dezeure lanceerde eerder deze week een nieuw model in hun haakarmcarrier-serie. De HS 30 HD is een heavy duty uitvoering voor gebruik in uitdagende omstandigheden.

Het gebruik van containers als transportmiddel bij de oogst zit in stijgende lijn. Daarnaast worden haakarmcarriers ook in de tussenseizoenen gebruikt als aanvulling op kipwagens voor transport van bijvoorbeeld compost, stalmest of andere losse producten. Door de wisselende seizoenen wordt er ook steeds meer gewerkt in uitdagende omstandigheden. Dezeure speelt hier op in door een Heavy Duty versie van hun haakarmcarrier te introduceren.

De HS 30 HD heeft een smal chassis in 1 geheel zodat brede banden met een grote diameter kunnen gemonteerd worden. De grootste bandenmaat is 600/60R30.5, goed voor banden van 1,5m hoog. De HS 30 HD is standaard voorzien van een hydraulisch geveerde dissel. De assen worden aan het chassis bevestigd door middel van de Dezeure heavy duty hydraulische driehoeksophanging, die zich al bewezen heeft op de dumpers van het merk. Door de driehoeksophanging is de integratie van een automatische vlakstelling mogelijk. Standaard zakt het chassis automatisch bij het optrekken van de containers, nadat de containers vergrendeld zijn positioneert het chassis zich autmoatisch terug op rijhoogte. De luchtremmen zijn lastafhankelijk. Eveneens standaard zijn de grote LED achterlichten en zijverlichting, optioneel kunnen nog extra LED werklichten en signalisatielampen voorzien worden. De Dezeure HS 30 HD is ook voorzien van een automatisch afdeksysteem om ladingverlies tijdens transport te vermijden. In de optie-lijst staan onder meer ook nog verschillende hydraulische pompen en oliereservoirs, radiografische bediening, centrale smering en een weegsysteem.

%d bloggers liken dit: