Schoffelen en mengmest inwerken met Fliegl Dexter

Ook in de akkerbouw stijgt het ecologisch bewustzijn, wat resulteert in toenemende interesse in mechanische onkruidbestrijding en efficiënter gebruik van meststoffen. Fliegl ontwikkelde de Dexter schoffelmachine, die beide zaken combineert. De machine kan zowel schoffelen als mengmest in de rij inwerken.

Vanaf voorjaar 2021 biedt Fliegl 2 types Dexter aan, de Dexter 6 (6 rijen) en de Dexter 8 (8 rijen). De machine is uitgerust met de Fliegl verdeelvijzel voor mengmest, voor het schoffelen zijn Busa roterende schoffelelementen gemonteerd. Deze schoffelelementen kunnen tot zeer dicht tegen de maïsrijen werken en kunnen ook effectief werken wanneer er meer onkruid tussen de rijen staat. De mengmest, die voor de schoffelelementen wordt uitgebracht, wordt door de roterende werking van de schoffels efficiënt ingewerkt.  Om de werkdiepte en -intensiteit aan te passen, kan met een paar simpele bewegingen de hellingshoek van de rotoren worden bijgesteld.

De Fliegl Dexter kan niet alleen aan Fliegl tanks worden aangebouwd, maar is ook beschikbaar voor andere merken tanks. Fliegl voorziet wel een stuursysteem voor de eigen tanks voor een grotere wendbaarheid op de kopakkers.

%d bloggers liken dit: