Ropa introduceert vierrijige loofklapper

Het Duitse Ropa komt met een vierrijige loofklapper voor aardappelen. De machine kan zowel in voor- als achteraanbouw gebruikt worden.

De Ropa KS 475 heeft een werkbreedte van 3 meter, en kan zowel ruggen van 75 als van 80 cm klappen. De machine vraagt weinig vermogen, volgens de fabrikant volstaat ongeveer 70 pk. Door het omschakelen van de aandrijfpoelies kan de machine aangedreven worden door middel van 540 of 1000 aftakastoeren. Door 2 dezelfde poelies te monteren kan ook een aftakastoerental van 750 tpm gebruikt worden.

De machine heeft 92 klepels aan de klepelas hangen, die voldoende zuigkracht ontwikkelen om ook bladeren die op de grond liggen op te zuigen en te verkleinen. Door het verplaatsen van de klepels en de geleideplaten is het mogelijk om te wisselen tussen 75 en 80 cm rijafstand . De machine is voorzien van ruim bemeten onderhouds- en reinigingsfleppen voor controle en onderhoud. De machine is 3,5 meter breed en kan voor wegtransport voorzien worden van een trekhaak.

%d bloggers liken dit: