Dorsen op hellingen met Massey Ferguson MF 7360 AL4

Massey Ferguson breidt het gamma maaidosers uit met een model met integrale hellingcompensatie. De MF 7360 AL4 is de eerste maaidorser van het merk dat voldoet aan de Stage V normen.

Om optimaal te kunnen oogsten op hellingen is de MF 7360 AL4 uitgerust met een integraal nivelleringssysteem dat door middel van 4 hydraulische cilinders de maaidorser in positie houdt. Op die manier kunnen zijdelingse hellingen tot 38%, opwaartse hellingen tot 35% en neerwaartse hellingen tot 10% geoogst worden. Het systeem wordt aangestuurd door proportionele magneetventielen die worden aangestuurd door een elektronische slinger die de hellingen meet. De maaidorser wordt zo automatisch gecorrigeerd tegenover de hellingen, voor optimale dorscapaciteit. Om op de hellingen ook de nodige tractie te bewaren, is de machine uitgerust met een achterste aandrijfas met dubbelwerkende hydraulische motoren in de wielen, die automatisch worden aangepast aan de tractievereisten.

Onder de motorkap zit een AGCO Power 6 cilinder van 7,4 liter, met een vermogen van 306 pk. Deze motor voldoet aan de laatste uitstootnormen. Voor het dorsen is de MF 7360 AL4 uitgerust met een dorstrommel van 600 mm diameter en een breedte van 1340 mm. Reinigen gebeurt door middel van 5 schuddders. De graantank heeft een inhoud van 8.600 liter, lossen gebeurt met een snelheid van 105l/s. De maaidorser kan uitgerust worden met een FreeFlow maaibord (5,4 tot 7m werkbreedte) of een PowerFlow maaibord (5,5 tot 6,8m werkbreedte).

De MF 7360 AL4 is uitgerust met de Skyline cabine, die we ook terug vinden op de MF Beta Serie. De cabine biedt de chauffeur ruimte, comfort en uitstekende ergonomie met de soft touch side console, PowerGrip joystick en de in positie verstelbare TechTouch 10.4” kleurentouchscreen terminal.

%d bloggers liken dit: