Ploeger komt met getrokken bandhark

Ploeger lanceerde in de zomer van 2019 de zelfrijdende bandhark CM4240. Nu toont de fabrikant ook een getrokken versie, die CM2240 gedoopt werd. De eerste machine is uitgeleverd aan een loonbedrijf in het Nederlandse Erp en direct ingezet om najaarsgras te harken.

De getrokken machine krijgt dezelfde 5 meter brede pick-ups als de zelfrijder. Bij middenafleg heeft de machine een werkbreedte van 11,8 meter.  De bediening van de machine gebeurt door middel van een 7” touchscreen terminal in combinatie met een joystick voor de functies op de kopakker. Ook bediening via de ISOBUS terminal van de trekker is mogelijk. De CM2240 is uitgerust met een elektrisch-hydraulisch gestuurde achteras met 600mm brede graslandprofiel banden voor minimale schade aan de zode. De achteras is automatisch spoorvolgend maar kan ook handmatig bediend worden met de joystick zodat ook hoeken vlot kunnen geharkt worden. Tijdens wegtransport blijft de machine binnen de 3 meter, waarbij de pick-up elementen horizontaal opgeklapt zijn. De machine kan geleverd worden met lucht- of hydraulisch bediende remmen.

De Ploeger bandharken hebben een kleine diameter pick-up zonder curvebaan en slepende in plaats van stekende tanden. Tezamen met een dubbele zwadrol vóór de pick-up en een doorvoerrotor boven de pick-up zijn de machines perfect in staat om schoon te harken met de minste ruwe as. De goede bodemvolging wordt bereikt door de flexibele pick-up en de pendelende pick-up elementen.

De machine is leverbaar vanaf voorjaar 2021.

%d bloggers liken dit: