Geen Agriflanders in 2021

“Onze bezoekers en exposanten verdienen enkel het beste”
De organisatie van Agriflanders laat weten dat de beurs in 2021 niet doorgaat. De evolutie van het corona-virus en het uitblijven van een vaccin zorgen voor teveel onzekerheid.

“Met veel spijt in het hart hebben we beslist dat Agriflanders 2021 niet zal plaatsvinden. Jammer genoeg stellen wij net als u vast dat de Corona-cijfers niet in de goede richting evolueren en
dat de kans bijzonder klein is dat er op korte termijn een vaccinatieplan kan worden uitgerold”, zegt de organisatie. “Omdat wij het welzijn van onze bezoekers, exposanten en medewerkers resoluut vooropstellen, is annulering vandaag de enige juiste beslissing.”

De zeer strikte voorschriften die opgelegd worden aan beurzen op dit ogenblik maken het onmogelijk om de beurs in zijn vertrouwde vorm te organiseren. Zo is er slechts 1 persoon per 10m²
toegankelijke beursoppervlakte toegelaten, is er een verplichte telling van het aantal personen per hal, dient de organisatie te werken met  preregistratie in tijdslots, blijven de regels op gebied van social distancing van kracht, is er een verplichting tot het dragen van mondmaskers en een beperking van de catering tijdens de beursdagen. Al deze regels zijn in het licht van de huidige gezondheidscrisis zeker terecht, maar gaan regelrecht in tegen het DNA van de beurs.

Meer dan 250 exposanten hadden al ingetekend voor de editie 2021. Uit respect voor de exposanten wou de organisatie niet langer wachten om een definitieve beslissing te nemen en zo voorkomen dat deze daardoor onnodige kosten zouden maken. De organisatie rekent ook geen annulerings- of administratiekosten aan en nemen alle voorbereidende kosten op hun rekening.

De volgende editie van Agriflanders zal plaatvinden in januari 2023. En er van uit gaande dat het virus intussen overwonnen is vinden de  Werktuigendagen plaats op 18 en 19 september 2021 in Oudenaarde!

%d bloggers liken dit: