Nieuwe generatie Fendt 200 Vario

Meer dan tien jaar na de eerste lancering is de Fendt 200 Vario serie volledig opnieuw ontworpen. De kleinste Fendt-serie krijgt dezelfde lijnen als de grotere reeksen. In de nieuwe cabine is het nieuwe bedieningsconcept FendtONE standaard voorzien, voor een eenvoudige en comfortabele bediening. Dankzij Fendt DynamicPerformance worden de prestaties van de Fendt 211 Vario verhoogd.

De Fendt 200 Vario serie omvat vijf modellen (Fendt 207 Vario, Fendt 208 Vario, Fendt 209 Vario, Fendt 210 Vario, Fendt 211 Vario) met vermogens van 79 pk tot 124 pk. Alle modellen zijn verkrijgbaar als Power, Profi en Profi+ (voorheen ProfiPlus) versie. De 3-cilinder, 3,3-liter AGCO Power-motor voldoet aan de emissienorm V met een dieseloxidatiekatalysator (DOC), roetfilter (DPF) en selectieve katalytische reductie (SCR), maar zonder uitlaatgasrecirculatie.

De vernieuwde cabine van de Fendt 200 Vario is hoger dan zijn voorganger en biedt zo meer hoofdruimte. Er is een nieuwe bedieningsconsole met multifunctionele joystick voor eenvoudige en intuïtieve bediening van de machine. Het FendtONE-bedieningsconcept omvat een nieuw bedieningspaneel aan de zijkant met de multifunctionele joystick, de crossgate-hendel en de optionele 12″-terminal. Het 10″ digitale dashboard is gemonteerd op de stuurkolom. Op het digitale dashboard zijn onder andere de rijsnelheid, het motortoerental en het vloeistofniveau af te lezen. Daarnaast kunnen ook de 2 cruise control snelheden en een vast motortoerental opgeslagen worden. Het digitale dashboard kan worden bediend via de drukknop op de stuurkolom.

De Fendt 200 Vario is standaard voorzien van elektrische ventielen om het dagelijkse werk te vergemakkelijken. Dit betekent dat het debiet nauwkeurig kan worden geregeld en dat de tijdfuncties eenvoudig kunnen worden geselecteerd. De instellingen zijn eenvoudig in te geven op het 10″ digitale dashboard of de 12″ terminal.

De cabine krijgt ook een nieuwe ontworpen dakraam met een smallere dwarsbalk voor een beter zicht op bijvoorbeeld een frontlader. In de cabine vinden we een gekoelde opslagruimte voor de warme zomerdagen en een nieuw verwarmingssysteem met extra aandacht voor de voetruimte voor koude winterdagen.

Het motortoerental en de versnelling kunnen aangepast worden via de joystick. Daarnaast kan hij ook gebruikt worden voor de bediening van 2 hydraulische kleppen en de cruise control. De joystick heeft ook knoppen die klaar zijn om te worden toegewezen aan extra bedieningselementen, zoals de werklampen en de functies van de motor/versnellingsbak.

De Profi uitvoering van de Fendt 200 Vario wordt standaard geleverd met het 10″ digitale dashboard. Er kan ook gekozen worden voor de 12″ terminal op het bedieningspaneel, om de bestuurder meer weergavegebied te geven. Met de standaard lastafhankelijke pomp (LS) en de optionele 3L-joystick is de Fendt 200 Vario Profi perfect uitgerust voor frontladerwerk. De 3L-joystick kan onder andere worden gebruikt om de frontlader te bedienen met een geïntegreerde richtingsverplaatsing.
De Fendt 200 Vario Profi+ is volledig voorzien voor smart farming. De trekker is uitgerust met het 10″ digitale dashboard en de 12″ terminal aan de zijkant om eenvoudig te werken met ISOBUS gestuurde machines. Bestuurders kunnen de displays aanpassen aan hun specifieke behoeften. De stuurhulp Fendt Guide (voorheen VarioGuide) laat werken met centimeternauwkeurigheid toe. Naast Fendt Guide is ook het Fendt Task Doc (voorheen VarioDoc Pro) documentatiesysteem beschikbaar op de Fendt 200 Vario Profi+ in de Agronomy module.

De nieuwe Fendt 200 Vario kan vanaf oktober 2020 besteld worden, de eerste nieuwe trekkers rollen vanaf eind januari 2021 van de productielijn.

%d bloggers liken dit: