Flowtast glijbalk als optie op Pöttinger TOP 842 C

Op Agritechnica 2019 introduceerde Pöttinger de Flowtast glijbalk, ter vervanging van wielen onder de harkrotor. De glijbalk moest harken op slecht dragende of beschadigde gronden mogelijk maken. De Flowtast glijbalk is nu uitvoerig getest en als optie verkrijgbaar op de TOP 842 C hark.

Bij het testen ging Pöttinger op zoek naar omstandigheden waarbij de wielen onder de harkrotor het moeilijk krijgen, zoals natte of slecht dragende gronden, grasland met sporen of met wildschade. In deze omstandigheden schrapen de harktanden dikwijls over of door de losse grond en wordt het voer vervuild met aarde, wat resulteert in slecht kuilvoer. De glijbalk zorgt er voor dat de hark over deze oneffenheden glijdt, zonder daarbij in eventuele sporen of putten te duiken, zodat de tanden het voer kunnen harken, zonder vervuiling. Op egaal terrein laat de Flowtast glijbalk ook toe te harken aan hogere snelheden.

De glijbalk bestaat uit 5 apart verwisselbare platen en is dicht bij de tanden geplaatst voor een optimale bodemvolging. De sikkelvormige glijbalk  zorgt voor een optimale gewichtsverdeling zodat ook op minder draagkrachtige gronden kan geharkt worden. Een hydraulische cilinder ontlast de rotoren verder van gewicht. Dit resulteert uiteindelijk in een druk op de grond van ongeveer 200kg.

De Flowtast glijbalk is te bestellen als optie op de TOP 842 C.

%d bloggers liken dit: