Manitou zet in op comfort bij nieuwe NewAg XL verreikers

Manitou lanceerde in 2016 de MLT NewAg verreikers met onder meer de Easy Step cabine. Met de introductie van de NewAg XL verreikers dit jaar zet de fabrikant vol in op comfort voor de intensieve gebruikers.

Bij de introductie van nieuwe verreikers verwachten we meer gewicht, hoger heffen en verder reiken. Deze cijfers blijven bij de nieuwe Manitou verreikers quasi gelijk. De grote vernieuwing zit in de cabine en onder de motorkap. Verreikers worden in de landbouwsector intensief gebruikt, daarom besteedde Manitou de nodige aandacht aan comfort voor lange werkdagen. De XL cabine is 20 cm langer en 4cm breder gemaakt. Daarnaast werd ook het geluidsniveau in de cabine aangepakt, wat resulteert in slechts 69 dB(a) cabine lawaai.  In de cabine vinden we een luchtgeveerde stoel die de vering aanpast aan veranderende trillingen (harde ondergronden tov ongelijk terrein). Hierdoor wordt de rug van de chauffeur beter beschermd. Daarnaast kan de stoel in verschillende posities geregeld worden. De armleuning met de bedieningshendel en belangrijkste functies is aan de stoel gekoppeld en kan eveneens ingesteld worden voor de meest ergonomische houding tijdens het werken. De armleuning beweegt mee met de bewegingen van de stoel.

Onder de motorkap zit voortaan een 141 pk sterke Yanmar motor, die voldoet aan de Stage V normen. De motor heeft een inhoud van 4,6 liter en produceert een maximum koppel van 602 Nm bij 1.500 toeren (+12% tegenover het Stage IV model). Tegenover de vorige modellen in het NewAg gamma zou de motor ook opvallend minder moeten verbruiken (6,3 l/uur, -11% tov Stage IV). Daarnaast zou hij rustiger lopen voor een verhoogd gebruikscomfort. De onderhoudsintervallen op de nieuwe motor dalen met 50%, motorolie verversen volstaat alle 1.000 uren.

Het NewAg XL gamma omvat voorlopig 2 modellen, de MLT 841-145 PS+ en de MLT 1041-145 PS+ L. De eerste heeft een maximale hefhoogte van 7,6 m, de 2de heft tot 9,65 m. Beide verreikers heffen maximaal 4.100 kg. Op de weg rijden ze maximaal 40 km/u en er kan maximaal 20 ton meegetrokken worden (MTM ongeveer 32 ton).

De NewAg XL modellen van Manitou zijn ontwikkeld voor de intensieve gebruikers, zoals loonwerkers, veehouders of akkerbouwers die veel producten moeten verhandelen.

%d bloggers liken dit: