Update voor Krone Big X serie 480/530/580/630

Krone geeft de Big X serie 480/530/580/630 een uitgebreide update. De hakselaars krijgen niet alleen een nieuwe cabine maar ook de gewasstroom wordt geoptimaliseerd en de motoren gaan over naar de Stage V emissienorm.

De cabine van BiG X 680-1180 diende als voorbeeld voor de nieuwe cabine van de Big X serie 480/530/580/630 . De standaard cabine is uitgerust met een 8″ touchscreen inclusief USB- en videopoort. De optionele premium comfortcabine is voorzien van een lederen stuurwiel, een 12” touchscreen machineterminal inclusief USB- en videopoort, een actief gekoelde koelbox en daarnaast zonneschermen (voor, rechts en achter). Bovendien zijn er drie ruitenwissers voor, twee aan de zijkanten, en een achter waarbij deze allemaal verbonden zijn met een ruitensproeiervloeistofreservoir. Daarmee wordt gegarandeerd dat de chauffeur ook bij ongunstige weersomstandigheden een 360 graden rondom zicht heeft op de machine en het voorzetstuk, zoals bijvoorbeeld bij regen of stof. Voor beide cabinevarianten kan er vanzelfsprekend uit verschillende comfortstoelen gekozen worden.

Tenslotte zijn er uiteraard ook halogeen en LED verlichtingspakketten verkrijgbaar, om ook bij werkzaamheden in de schemering of in het donker goed uitgerust onderweg te zijn. Deze pakketten kunnen optioneel met onderhouds- en trapverlichting gecombineerd worden.

Net zoals bij de Big X 680-1180 beschikt de OptiMaxx korrelkneuzer een 5 graden schuin staand tandprofiel. Zoals bij alle Krone modellen is de rollendiameter standaard 250 mm. Echter werd de breedte van de walsen met 25% vergroot. Het resultaat van deze grotere wrijvingsoppervlakte is een intensievere kneuzing van de korrel en de plant voor alle haksellengtes.

De nieuwe rollen-korrelkneuzers biedt Krone aan in twee uitvoeringen: 105/123 tanden en 123/144 tanden. De uitvoering met 105/123 tanden is geschikt voor middellange haksellengtes, de walsen-korrelkneuzer met 123/144 tanden wordt aanbevolen voor korte tot middellange haksellengtes. Het toerentalverschil is standaard 30% voor beide uitvoeringen, optioneel is een verschil van 40% dan wel 50% mogelijk.

De beide korrelkneuzer-varianten biedt Krone eveneens optioneel aan als Heavy Duty uitvoering. Hierbij worden de oppervlaktes van de walsen met de innovatieve Busa®CLAD technologie behandeld; dit resulteert in een optimale bescherming tegen slijtage en zodoende een langere levensduur onder alle oogstomstandigheden. Het VariQuick-systeem maakt een snelle omstelling tussen graskanaal en korrelkneuzer mogelijk. Zo kan de Big X flexibel ingezet worden in zowel mais, GPS en in het gras.

Onder de motorkap zitten MTU motoren met een vermogen tot 653 pk, waarbij alle Big X modellen van deze serie voldoen aan de Stage V (EU) emissienormen.

%d bloggers liken dit: