Holaras introduceert de bietenreiniger/-snijder BRS 1250

Steeds meer melkveehouders voegen voerderbieten (opnieuw) toe aan hun rantsoen. Om deze bieten te reinigen en snijden ontwikkelde Holaras de bietenreiniger/-snijder BRS 1250. Deze kan gebruikt worden om schone en gesneden bieten te verspreiden over de kuil bij het inkuilen van mais of deze elke dag vers te voeren. Daarnaast is de bietenreiniger/-snijder ook zeer geschikt om de biogas-installatie te vullen met schone, fijngesneden bieten om het vergistingsproces sneller te laten verlopen.

De BRS 1250 heeft een inhoud van 1,5m³ en weegt leeg 1050 kg. Met de machine kunnen de bieten geladen en getransporteerd, gereinigd, gesneden en gedoseerd worden. Onder de machine is een opvangbak voor het vuil dat vrijkomt bij het reinigen van de bieten. Het speciaal ontwikkelde snijmes aan de zijkant, zorgt ervoor dat de bieten op de juiste wijze worden gesneden. Zo is de machine ook geschikt om de bieten te voeren langs het voerhek. De machine is geschikt voor een gewone driepuntshefinrichting, of aanbouw aan een wiellader of frontlader.

%d bloggers liken dit: