Sky Methys Hybrid, een schijveneg met het DNA van een zaaimachine

Sky Agriculture introduceerde recent de Sky Methys Hybrid schijveneg op de Franse markt. De Methys Hybrid werd in eigen huis ontwikkeld, en draagt het DNA van de gekende Maxidrill-zaaimachine van het merk. Dit toont zich niet alleen in de bouw van de machine maar ook in de nauwkeurige werking.

Sky Agriculture heeft de nodige middelen ingezet om de nieuwe machine te ontwikkelen en heeft hiervoor een toegewijd team aangeworven dat gevestigd is in de fabriek van Carvin in de regio Pas de Calais. “Het doel is om een ​​gespecialiseerde stoppelcultivator aan te bieden voor nauwkeurig maar oppervlakkig werk, van 4 tot 7 cm diep,” zegt David Guy, directeur van Sky Agriculture.  “Het is een machine die geschikt is voor conserveringslandbouw, voor boeren die problemen hebben met resistente onkruiden en voor bio-boeren die een vals zaaibed willen aanleggen door middel van meerdere zeer ondiepe bewerkingen. ”

De Methys Hybrid bestaat in werkbreedtes van 6 en 8 meter. Om een constante en nauwkeurige werkdiepte te garanderen wordt de machine standaard geleverd met voraan 2 sets dubbele tastwielen en achteraan een bandenpacker.  “De bandenpacker is eigenlijk een zaaimachinewals die op alle vergelijkbare zaaimachines op de markt wordt aangetroffen,” vertelt David Guy. “Het voordeel van deze bandenwals is dat hij onder alle omstandigheden werkt, nat of droog, en het zaaibed zeer goed aandrukt om het kiemen van onkruid of plantbedekking te verzekeren. Ten slotte vraagt hij veel minder energie dan een stalen wals omdat hij gemakkelijker rolt. De montage van de wielen in offset zorgt in vergelijking vergeleken met een traditionele rol voor een energiebesparing van 20 tot 25%.” De wals kan aangevuld worden met een optionele kameg.
De schijven zijn geschikt voor zeer oppervlakkig werk omdat ze tegelijkertijd hol, gegolfd en gekanteld zijn. Ze hebben een diameter van 530 mm en zijn gemonteerd op elastomere buizen. De diepte-instelling gebeurt niet door de rol te draaien ten opzichte van het frame, maar door de schijfarmen te draaien. Het chassis blijft daardoor altijd horizontaal. De diepteverstelling van de Methys gebeurt hydraulisch.

De Sky Methys Hybrid kan voorzien worden van een ​​kleine zaadtank en is uitgerust met een steun om een ​​verdeelkop te monteren zodat groenbemester kan gezaaid worden.

%d bloggers liken dit: