Pöttinger toont nieuwe stoppelcultivator

Pöttinger voegt een nieuwe stoppelcultivator toe aan hun gamma. De Terria is een getrokken cultivator met 3 of 4 rijen tanden en werkbreedtes van 4 of 6 meter. De cultivator kan zowel gebruikt worden voor oppervlakkige als diepere grondbewerking. 

Om optimaal indringen in de grond en stabiel gedrag in het veld te garanderen monteerde Pöttinger de tanden van de cultivator volgens een symmetrisch patroon. Een grote bodemvrijheid onder het frame laat ook grondbewerking toe wanneer er veel gewasresten op het veld zijn achter gebleven. De werkdiepte is instelbaar tussen 5 en 35 cm. De machine kan voorzien worden van een mechanische of hydraulische uitbreekbeveiliging. De mechanische beveiliging heeft een weerstand van 600 kg, de hydraulische 650 kg. Na de tanden volgen egalisatieschijven en een rol. Voor de rol kan er gekozen worden tussen een ringwals, rubberen packerwals of de Tandem Conoroll wals.

De tanden kunnen vlak of steil ingesteld worden door middel van een bout, die ook dienst doet als breekboutbeveiliging. Ook de vleugelscharen kunnen in 2 posities ingesteld worden, vlak voor oppervlakkig los snijden van onkruidwortels en stoppels of steiler voor een intensieve menging van de grond. Voor diepere grondbewerking kunnen de vleugelscharen gewisseld worden voor een 40 mm brede punt. De chassis van de cultivator is voorzien van twee wielen, optioneel kunnen ook 4 wielen voorzien worden. De werkdiepte-instelling gebeurt standaard hydraulisch. Wielen vooraan en de rol achteraan zorgen voor het aanhouden van de werkdiepte.

De nieuwe Pöttinger Terria is verkrijgbaar vanaf november 2020.

 

%d bloggers liken dit: