Moderne landbouw gaat gepaard met veel data. Deze data wordt niet alleen gebruikt bij het beheer van de boerderij, maar ook bij rapportage naar bijvoorbeeld overheid. John Deere groepeert nu deze data van zowel machines van het eigen merk als machines en tractoren van andere merken in het John Deere Operations Center door gebruik te maken van de ISOXML-standaard. Zo kan John Deere ondersteuning bieden aan klanten die machines van verschillende merken gebruiken.

Typisch geregistreerde data zijn perceelsgrenzen, taak- en opbrengstkaarten en machinegegevens. Deze helpen de landbouwers om efficiënter, rendabeler en duurzamer te werken. De data van verschillende merken samen voegen is echter dikwijls moeilijk. Via het John Deere Operations Center kunnen boeren en loonwerkers nu data met uiteenlopende gegevensindelingen uitwisselen. De data kan op verschillende manieren naar het Operations Center gestuurd worden. Machines van John Deere zijn direct en draadloos verbonden met het Operations Center via JDLink ConnectTM. Eventueel kunnen de gegevens ook via een USB-stick uitgewisseld worden. Veldgegevens van machinedisplays waarop de ISOXML-indeling wordt gebruikt, kunnen met ingang van augustus naar het Operations Center worden overgezet door middel van een USB-stick. Bedrijfseigen gegevens van de displays van andere machines kunnen via een USB-stick naar het Operations Center worden overgezet. Daarnaast is het mogelijk om gegevens uit te wisselen via een smartphone en een speciale memorystick. De gegevens kunnen van de smartphone naar het Operations Center worden gestuurd met behulp van de John Deere MyTransferTM app. Veldwerkzaamheden kunnen eventueel ook handmatig worden gedocumenteerd door middel van de MyOperations app.

Naast seizoensgebonden machinedocumentatie ontvangt de gebruiker van het Operations Center een compleet digitaal veldregister. Alle gegevens kunnen ingezien en beheerd worden met behulp van een browserprogramma of smartphone, ongeacht de locatie. Het John Deere Operations Center en de MyOperationsTM smartphone-app zijn gratis. Ook aan het uitwisselen van gegevens afkomstig uit andere bronnen zijn voor de boer of loonwerker geen kosten verbonden.

%d bloggers liken dit: