Aftakas op Caterpillar verreikers

Mylle H uit Bellegem ontwikkelde een trekhaak-aftakas combinatie voor Caterpillar verreikers. De hydraulisch aangedreven aftakas ontwikkelt 50 pk vermogen, voldoende voor werktuigen als kalkstrooiers of kleine mest- en watertanks.

De aftakas wordt hydraulisch aangedreven door middel van de afgetakte oliestroom van de 4de functie van de verreiker. De combinatie van trekhaak en aftakas wordt bevestigd in het glijframe van de originele trekhaak, zodat er geen extra montagewerken of aanpassingen nodig zijn. Door een verreiker met deze aftakas uit te voeren kan er gemakkelijk door 1 man kalk of kunstmest gestrooid worden, maar de verreiker kan bijvoorbeeld ook ingezet worden om water te sproeien tegen stof op werven of met lichte getrokken machines zoals een schudder of een hark.

De trekhaak-aftakascombinatie wordt op maat gemaakt, zodat de machines zeker passen.

 

 

 

Previous post Groeten uit Canada (4)
Next post Acuut erosierisco op ruim 4.500 ha landbouwgrond
%d bloggers liken dit: