Nieuwe 4-elements middenafleghark bij Krone

Krone introduceert met de Swadro TC 1250 een nieuw instapmodel vierrotorhark.  De nieuwe hark kenmerkt zich door de eenvoudige bediening zonder elektronica, enkel een dubbel- en enkelwerkend ventiel is nodig. De werkbreedte van de nieuwe hark ligt tussen 9,80 m en 12,50 m.

De hark wordt volledige mechanisch aangedreven door middel van een gepatenteerd schuifbare aandrijvingskast, de aftakassen zorgen daarbij voor een zekere vermogensoverdracht. Het Krone Easy-Line aandrijvingsconcept laat de voorste rotoren sneller draaien dan de achterste, waardoor het gewas breed voor de achterste rotoren wordt afgelegd. Dit resulteert in gelijkmatige, strakke zwaden met een breedte van 1,40 m tot 2,20 m. De rotordiameter van de voorste rotoren bedragen 3300 mm, achter gaat het om 2960 mm. De voorste rotoren beschikken over elf tandarmen, de achterste rotoren over 13 tandarmen.

De Swadro TC 1250 is uitgerust met de gebogen Krone lift-tanden. Dankzij deze op grip staande tanden wordt het gewas opgetild tijdens het harken waardoor gewasverontreiniging tot een minimum wordt beperkt, terwijl de kwaliteit van het ruwvoer aanzienlijk verbetert. Daarnaast zijn de harkelementen voorzien van een onderhoudsvrije aandrijving en de eveneens onderhoudsvrije DuraMax curvebaan, waarop Krone drie jaar garantie geeft. Een andere standaard is de cardanische ophanging, welke een optimale bodemaanpassing garandeert in de rijrichting als dwars op de rijrichting. Hiermee wordt een goede gewasopname gegarandeerd, zelfs onder moeilijke omstandigheden.

De Swadro TC 1250 beschikt over hydraulisch verstelbare rotor ontlasting bij de voorste twee elementen. De instelling van de ontlastingshoogte gebeurt door een hydraulisch ventiel met een drukindicator op de machine. Daarmee kan de ontlasting snel en eenvoudig aangepast worden aan de wisselende bodemomstandigheden. Bij de achterste twee elementen wordt de ontlasting mechanisch ingesteld door middel van trekveren. Optioneel biedt Krone voor de Swadro TC 1250 ook de mogelijkheid om de voorste elementen individueel te heffen. Deze oplossing is ideaal voor het exacte heffen en neerlaten op spits toelopende percelen.

De gewenste werkdiepte wordt op de 4 harkelementen apart ingesteld met behulp van een spindel. De gedetailleerde schaalverdeling op ieder harkelement garandeert een exact harkresultaat.

De nieuwe hark is ook op het gebied van veiligheid goed uitgerust. Zo beschermt een beschermkap op het hoofdframe de gevoelige onderdelen tegen vuil en beschadigingen. Daarnaast is de Swadro TC 1250 standaard voorzien van LED verlichting, inclusief Krone logo, en waarschuwingsborden.

Als extra optie biedt Krone een zwaddoek aan voor de Swadro TC 1250, dat bij het inklappen van de elementen automatisch weg zwenkt. Daarmee worden ook strak gevormde zwaden gegarandeerd bij uitlopers of wanneer het materiaal enkel van één kant komt. Daarnaast kan de nieuwe hark ook van LED werkverlichting voorzien worden, wat een uitstekende belichting van het werkgebied garandeert tijdens het werken bij zonsondergang, ‘s nachts of bij slecht zicht.

%d bloggers liken dit: