17 meter schudden met nieuwe Pöttinger Hit 16.18T

Pöttinger breidt hun gamma getrokken schudders uit met de nieuwe Hit 16.18T. De schudder heeft 16 rotoren en een werkbreedte van 17 meter.

De rotoren hebben een diameter van 1,42 m en 6 gebogen tandarmen. De tanden van ongelijke lengte nemen het gewas gelijkmatig op en zorgen voor een verbeterde schudkwaliteit. De chassis-wielen zijn dicht bij de schudelementen gemonteerd zodat ze bijdragen tot een optimale bodemvolging. Voor een perfecte bodemaanpassing is bovendien elk element onafhankelijk met een koppeling aan het frame verbonden. De nieuwe Hit 16.18T is ook uitgerust met het Liftmatic Plus systeem, waarbij de schudelementen op de kopakkers eerst horizontaal geplaatst worden voor ze opgeheven worden om te voorkomen dat ze in de grond dringen. Voor het schudden langs kanten kunnen de 2 rechtse elementen hydraulisch 15° naar binnen gezwenkt worden. Hierdoor wordt het gras weg gehaald van de perceelgrens.

Previous post Nieuwe 4-elements middenafleghark bij Krone
Next post Stage V voor Claas Torion
%d bloggers liken dit: