Stallen strooien met VDMJ

Om het instrooien van stallen voor vleeskuikens gemakkelijker te maken ontwikkelde VDMJ de SSB instrooier. De SSB machinereeks bevat 3 modellen, met een bakinhoud tussen 1 en 3 m³. De werkbreedte bedraagt 6 tot 8 meter.

De SSB instrooiers zijn ontwikkeld voor gebruik met een verreiker of wiellader. 2 hydraulisch aangedreven vijzels onderaan de bak brengen het strooisel, zaagsel, compost of gehakseld stro naar de werpschijven die voor een gelijkmatige verdeling zorgen. Afhankelijk van het materiaal bedraagt de strooibreedte 6 tot 8 meter. Door middel van stelplaten kan de strooibreedte smaller gemaakt worden, optioneel kan de snelheid van de werpschijven aangepast worden voor een smallere werkbreedte. De laagdikte in de stal wordt bepaald door de snelheid van de verreiker of wiellader aan te passen en door de stelschuiven boven de schijven. Deze stelschuiven zijn traploos instelbaar om de hoeveelheid gestrooid materiaal per vierkante meter te regelen.

De machines kunnen ook gebruikt worden als potgrond- of compostverdeler in serres.

%d bloggers liken dit: