Thievin Cobalt duwwand-wagens nu ook in België verkrijgbaar

Agrimac, de Belgische importeur van het Franse Thievin, laat weten dat de Cobalt duwwand- of uitdraaiwagens voortaan ook in het gamma zijn opgenomen. De Cobalt-reeks bestaat uit 3 modellen met een inhoud tussen 26 en 33,5 m³ en kenmerkt zich door de stalen kettingbodem die garant staat voor een lange levensduur.

 In een sector waar de marges klein zijn zorgen polyvalent inzetbare machines voor extra ruimte. De Thievin Cobalt duwwand-wagens zijn hier zo een voorbeeld van. De graandichte wagens kunnen het hele jaar door ingezet worden bij transport van zowel geoogste producten als mest of compost. De losbodem met meebewegende voorwand lost snel (<1 minuut) alle producten en dat zonder verdichting of schade. De voorwand, die bevestigd is op de losbodem, voorkomt dat de lading open valt en verkort zo de lostijd. Omdat bij het lossen de bak niet omhoog geduwd wordt, wordt de kans op omvallen geminimaliseerd. Hierdoor kan ook in loodsen met een laag plafond of onder kabels gelost worden.

De losbodem van de Cobalt wagens bestaat uit platte kettingen voorzien van holle, platte staven overtrokken met een verstevigde rubbermat. De losbodem wordt aangedreven door middel van 2 hydromotoren. De platte kettingen voorkomen eventueel scheef trekken van de bodem of abnormale slijtage van de rubbermat door (te) hoge spanningen.

De bak van de Thievin Cobalt duwwand-wagens is gemaakt van hoog elastisch staal (4mm dik), de meebewegende voorwand en de losklep bestaan uit aluminium voor een lager eigen gewicht. De zijwanden zijn versterkt door middel van gevouwen balken over de volledige hoogte van de bak. Bovenaan is de bak voorzien van een verstevigingsbalk van 140 x 80 mm.

Standaard zijn de wagens in de Cobalt-reeks uitgerust met een hydraulisch geveerde dissel. De kleinste wagen, de Cobalt 180-72, is voorzien van een tandem boggie, de Cobalt 210-80 beschikt over een geveerde tandem-as met volgas, de Cobalt 240-90 is uitgerust met een geveerde tridem met volgas. De voorwand is voorzien van een teflonstrook, de achterklep van een rubberen afdichting zodat de wagens graandicht zijn. De aluminium achterklep is uitgerust met Ledverlichting.

Optioneel kunnen de Cobalt duwwand-wagens voorzien worden van hydraulische verhoging van de zij- en achterwanden voor een grotere bakinhoud. Ook een pneumatische ophanging, voorste liftas of gedwongen sturing behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen de wagens uitgerust worden met verschillende bedieningssystemen (joystick, touchscreen) in de cabine van de trekker of achteraan aan de wagen voor gedoseerd lossen.

%d bloggers liken dit: