Nieuwe optionele geveerde vooras voor Case IH smalspoor trekkers

In 2020 zal Case IH  voor hun Quantum-tractoren een nieuwe optionele geveerde vooras introduceren. Deze nieuwe voorasvering brengt het comfort van de grotere Case IH trekkers naar de specialistische tractoren voor de fruitsector, (sier)boomteelt en tuinbouw. 

Bij het ontwikkelen van de nieuwe optionele voorasvering zijn de ingenieurs van Case IH uitgegaan van het ontwerp dat op de grotere tractoren in gebruik is. Voor het veringsysteem wordt gebruik gemaakt van een ontwerp met zwenkarm, verbonden via een scharnier van het zadeltype. Dit betekent dat de structuur bijzonder robuust is, en dat er geen wrijving ontstaat tussen de zadelstang en de vooras.

Doordat het scharnierpunt zich op een hogere positie bevindt dan bij alternatieve systemen, biedt de vering hogere niveaus van rolcomfort. Er is +/- 3° beweging bij de eind-stoppositie in compressie en +/- 8° in alle andere posities. De hoogte van de vering kan handmatig worden ingesteld vanuit de cabine. Dit maakt het ook mogelijk om een eventueel frontwerktuig gemakkelijker aan te koppelen en af te stellen. Het systeem heeft vier rijmodi om aan alle toepassingen tegemoet te komen: vergrendeld, langzaam, middelmatig en snel.

Er zijn aanvullende functies ontwikkeld om de rijervaring op de Quantum-modellen met nieuwe geveerde vooras nog verder te verbeteren. Een van deze functies is de automatische regeling van de rijhoogte, die ervoor zorgt dat de volledige uitslag van de vering beschikbaar is, ongeacht de belasting op de vooras. Een anti-duik-functie zorgt voor maximale tractorstabiliteit, zelfs wanneer er zware werktuigen zijn aangekoppeld, terwijl de regeling van de rolbeweging van de as de oliestroom tussen de twee dempingscilinders balanceert, voor meer stabiliteit en comfort op heuvelachtig terrein.

De nieuwe optionele geveerde vooras kan worden besteld op Quantum V-, N- en F-modellen met cabine en is beschikbaar voor tractoren met of zonder voorasremmen. De werking van de fronthefinrichting, waar aanwezig, wordt niet beïnvloed.

%d bloggers liken dit: