Amazone komt met grotere fronttank

Amazone introduceert een nieuwe, grotere fronttank, de FT 1502, met een inhoud van 1.500 liter. Door het combineren van de fronttank met een gedragen veldspuit kan tot 3.500 liter tankcapaciteit meegenomen worden.

De nieuwe fronttank integreert met de reeds bestaande UF 02 spuitenreeks van Amazone dank zij het elektronische vulsysteem FlowControl op de Isobus terminal. Hiervoor zijn zowel de fronttank als de tank van de gedragen sproeier uitgerust met niveausensoren. Een extra pomp op de UF 02 sproeier zorgt voor het rondpompen van de spuitvloeistof tussen beide tanks. Hierdoor blijft de spuitvloeistof altijd gemengd. De Isobus terminal controleert continue het pompcircuit zodat de trekker steeds een ideale gewichtsverdeling heeft. Ook tijdens het vullen zorgt het systeem voor een gelijktijdige vulling van beide tanks. Manuele bediening van de fronttank is ook mogelijk om verschillende mengsels van spuitvloeistof mogelijk te maken, of enkel proper water mee te nemen in de fronttank.

Volgens Amazone is de combinatie van de grotere fronttank en een gedragen sproeier een waardig en goedkoper alternatief voor een zelfrijder.

%d bloggers liken dit: