CrossCutter Disc nu ook voor Väderstad Carrier XL

Väderstad breidt het gamma Crosscutter Disc uit met een grotere schijf voor de Carrier XL 425-625 schijveneggen. De nieuwe schijf voor extreem oppervlakkige grondbewerking heeft een diameter van 510 mm.

Väderstad introduceerde het concept van extreem oppervlakkige grondbewerking in 2017 met de eerste Carrier schijveneggen met CrossCutter Discs. Deze brede, gegolfde schijven werken tussen 3 en 5 cm diep en creëren zo een vals zaadbed voor onkruiden en zaden die bij de oogst verloren zijn gegaan. Door de onderliggende grondlagen niet de verstoren wordt vocht vastgehouden voor de vervolgteelt. Bij het inwerken van groenbemester snijden de schijven over de volledige breedte de planten fijn en mengen ze in de bovenste grondlaag voor optimale afbraak.

De nieuwe, 510 mm grote CrossCutter Disc voor Carrier XL is voorgesteld op Agritechnica 2019 en uitgebreid getest na de oogst in Duitsland. De schijf is direct verkrijgbaar.

One thought on “CrossCutter Disc nu ook voor Väderstad Carrier XL

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: