Zürn Profi-Cut nu ook voor Claas Jaguar beschikbaar

Gehele Planten Silage (GPS) is aan een opmars bezig. Niet alleen veehouders maar ook biogasinstallaties zien meer en meer potentieel voor erwten-gerst, snijrogge of andere teelten in hun rantsoen. Zürn ontwikkelde al geruime tijd geleden het Profi-Cut maaibord maar paste deze recent aan voor de Claas Jaguar.

De Zürn Profi-Cut bestaat in 2 werkbreedtes, 5,3 en 7m. De maaiborden zijn voorzien van een tweedelige OptiDisc maaibalk van Kuhn en een invoervijzel van 80 cm uitgerust met invoerpeddels. De koppeling aan de Jaguar  gebeurt via een veerbelast pendelframe met een centraal draaipunt. Samen met de bodemdrukregeling en een in het montageframe geïntegreerde snijhoekinstelling zorgt dit voor een goede bodemvolging. De mechanische aandrijving van het maaibord wordt automatisch verbonden, een aftakas koppelen met de hand is niet nodig. Het snijmechanisme wordt mechanisch vergrendeld met één hand.

Voor het transport van de Profi-Cut maaiborden voorziet Zürn een tweeassige aanhangwagen met hydraulische vierwielbesturing.

 

%d bloggers liken dit: