Stofarm stro blazen met Kuhn CleanStraw

Stro blazen brengt stof met zich mee. Dit heeft niet alleen een impact op het comfort en de gezondheid van de kudde maar ook op de veehouders. Stof kan daarnaast ook een invloed hebben op de productiviteit van de dieren en de winstgevendheid van het bedrijf!

Kuhn CleanStraw is een systeem dat een fijne waternevel over het stro spuit terwijl het wordt verspreid, waardoor stof de eerste 30 seconden na het blazen neerslaat. Het stro behoudt zijn absorberende eigenschappen omdat zeer weinig water nodig is voor een efficiënte stofbeheersing: 3 liter / 100 kg stro. Het systeem is ontworpen met een 64 liter tank voor het verwerken van 12 tot 18 balen stro. Het systeem wordt geactiveerd via een schakelaar in de cabine die ook de PolyDrive-transmissie inschakelt die de balenafscheider aandrijft.

Het CleanStraw-systeem is beschikbaar op alle Kuhn machines voor voedertechniek met turbine (stroblazers, uitkuil-verdelers en mengvoerwagens met stro-instrooier). Het systeem kan ook achteraf op deze machines worden ingebouwd.

YouTube player
%d bloggers liken dit: