Nieuwe generatie overlaadwagens bij Bergmann

Tijdens Agritechnica 2019 presenteerde Bergmann een nieuwe generatie overlaadwagens. De GTW 210 (enkelasser) en de GTW 300 (tandem) gaan in de toekomst de GTW 21 en 25 vervangen. Optioneel kan de bunker opgesplitst worden zodat ook zaad en kunstmest kunnen vervoerd worden.

Het nieuwe design van de bunkers is aangepast aan de grotere modellen van het merk. Technisch zijn er ook aanpassingen aan de nieuwe serie doorgevoerd. De GTW 300 krijgt een onderaanspanning en een 4 ton oplegdruk. Het maximale totaalgewicht op straat bedraagt 22 ton, in het veld mag de wagen met een totaalgewicht van 30 ton rijden. Bij de GTW 210 mag de oplegdruk bij een bovenaanspanning 2 ton zijn en een onderaanspanning van 3 ton.

De GTW 300 kan optioneel uitgerust worden met een stuuras voor een beter rijcomfort. De bunker van de nieuwe generatie overlaadwagens is volledig gelast. Het laadvolume van de GTW 210 bedraagt 21 m3. De bunker van de GTW 300 heeft een inhoud van 25 m3 zonder opzetrand, met opzetrand bedraagt het laadvolume 30 m3. De machines hebben een loscapaciteit van ongeveer 6,5 ton per minuut. Optioneel kunnen de overlaadwagens uitgerust worden met een weeginrichting.

De grootste verandering is de bunker die optioneel uitgevoerd kan worden met het Twin systeem. Zo kunnen verschillende producten meegenomen worden om zaaimachines bij te vullen. De  GTW 210 heeft een 50/50 verdeling, bij de GTW 300 is dat 40/60. Zo kan de ene kamer gevuld worden met zaaizaad en de andere met kunstmest. Om een kamer te lossen, is de doseerinrichting gedeeld waardoor er een kamer kan worden afgesloten. Bij het oogsten kunnen beide kamers geopend worden.

 

%d bloggers liken dit: