Cre-Agri invoerder voor Phenix Agrosystem

Phenix Agrosystem is een nieuwe speler op de markt voor mechanische onkruidbestrijding. Het Franse merk werd opgericht in 2019 door Mathias Bounon, zoon van de eerste Franse bio-akkerbouwer. 

Phenix Agrosystem maakt schoffelmachines en lepelwieders voor zowel granen als gewassen in rijencultuur en maaiers voor in fruit- en wijngaarden. Een machine voor onkruidbestrijding in aardappelen is in ontwikkeling. De machines maken gebruik van camera-herkenning voor het volgen van de rij, optioneel kan ook een hydraulische sectieschakeling op GPS en Isobus voorzien worden. De maximale werkbreedte van de machines bedraagt 12 meter, de smalste schoffelbreedte is 15 cm. Per rij voorziet het merk een schoffelelement dat individueel is opgehangen via parallellogrammen aan het chassis.  Dit laat een onafhankelijke instelling van de elementen op gebied van werkdiepte en werkdruk toe. De schoffelmachines zijn uitgerust met een aparte stuureenheid, Lynx gedoopt, die onafhankelijk van de trekker de machine stuurt voor een verhoogde nauwkeurigheid.

%d bloggers liken dit: