Fliegl Agrartechniek lanceert de eerste Fliegl schotelstrooiers

Een voorlopig resultaat van de overname van het Franse Brochard door Fliegl was reeds op Agritechnica te zien. Ondertussen werd er achter de schermen verder gewerkt aan het samengaan van beide firma’s. Zo veranderde de naam van Brochard Constructeur naar Brochard Agriculture en werd gekeken hoe Fliegl-componenten in het bestaande programma ingewerkt konden worden. Ook werden de universeelspreiders van Brochard toegevoegd aan het Fliegl gamma. Deze zijn voor 2020 commercieel beschikbaar.

Het nieuwe type strooier krijgt de naam ‘’Muck Control’’ en is leverbaar in enkelas uitvoering (12/14 m³), in tandemas (22/25 m³) en in tridem uitvoering (32 m³). De enkelas strooier zijn ook verkrijgbaar met verticale strooiwalsen onder de naam “Junior”. De Muck Control strooiers zijn uitgerust met het VarioSPLASH strooischotel systeem dat een strooibreedte van 20m heeft. Op de grootste strooier, de KDS390, bedraagt dit 24m. Optioneel kunnen de Muck Control mestwagens uitgerust worden met het Isobus gestuurde Fliegl RDS SpreaderControl systeem met weegfunctie en GPS-gebaseerde snelheidsmeting voor variabel strooien. De Fliegl Muck Control mestwagens kunnen zowel gebruikt worden voor stalmest als compost maar ook fijne producten en kleine doseringen.

%d bloggers liken dit: