Grimme introduceert nieuwe websorteerder

Grimme heeft voor seizoen 2020 de WG900 websorteerder voor aardappelen en uien doorontwikkeld. De sorteeroppervlakte werd met 15% vergroot, de sorteercapaciteit werd verbeterd en de integratie in de inschuurlijn vereenvoudigd.

Door het verloop van het rubber sorteerweb te optimaliseren kon Grimme de bruikbare sorteeroppervlakte tot 15% vergroten t.o.v. de voorganger. De totale lengte van het rubberweb blijft echter gelijk waardoor de rubberwebs van het voorgaande model gebruikt kunnen worden. De valhoogte van de sorteerband op de afvoerband werd met ca. 60 mm verkleind. Dank zij het QuickConnect snelwisselsysteem zijn de rubberwebs sneller en eenvoudiger te wisselen, zodat de sorteergrootte vlot kan aangepast worden. QuickConnect is beschikbaar voor alle Grimme WG 900 sorteerunits af fabriek of achteraf.

De nieuwe excenterklopper houdt voortdurend contact met het rubberweb voor een gelijkmatige bandbeweging en een verbeterde sorteercapaciteit. Het continue contact van de excenterklopper tilt eventueel klemmend product voorzichtig uit de mazen.  Door de nieuwe 800 mm brede sorteerafvoerband wordt een productovergave van het gesorteerde product zonder versmallingen op de navolgende transportband bereikt. Voor een eenvoudige integratie in de inschuurlijn is er optioneel het nieuwe traploos in hoogte verstelbare onderstel.

 

%d bloggers liken dit: