Joskin X-Trem vernieuwd voor 2020

Bijna 10 jaar na de lancering van de eerste X-Trem mengmesttanks geeft Joskin de machine een upgrade. De vernieuwde uitvoering wordt X-Trem2 gedoopt. 

Het sterke punt van de X-Trem mengmesttank was het chassis dat naar achter toe versmalde, en zo montage van grote en brede banden mogelijk maakte. Op de X-Trem2 wordt dit chassis nog smaller gemaakt, van 760 mm op de vorige uitvoering naar 600 mm op de nieuwe, en dit vanaf de wielkokers tot aan de achterzijde van de machine. Om deze ruimtewinst (160 mm ter hoogte van de wielen en 250 mm aan de achterzijde) te optimaliseren, zullen twee X-TREM2 uitvoeringen beschikbaar zijn: de X-TREM2 type D en de X-TREM2 type DXT. De eerste categorie is geschikt voor standaard 800/60R32 wielen terwijl de tweede type met standaard wielen met een nog grotere diameter uitgerust kan worden. Deze twee uitvoeringen zullen verkrijgbaar zijn met 3 verschillende inhouden: 16 000, 18 000 en 20 000 l.

De X-Trem2 wordt met een Hydro-Pendul onderstel uitgerust. Dit houdt in dat elke as op twee dubbelwerkende hydraulische cilinder gemonteerd wordt, die aan beide kanten van het chassis worden geplaatst. Zo zijn de assen met het chassis verbonden door een gelede driehoekstructuur. De degelijkheid van dit type ophanging is uitvoerig getest op de dumpers van Joskin. De X-Trem2 krijgt ook een gedwongen voorste stuuras. De verkleinde overhang en een grotere stuurhoek optimaliseren de wendbaarheid van de bemester.

De machine kan met meerdere pomptypes uitgerust worden. De vacuümpompen gaan van de Jurop PNR 155 (15 500 l/min) tot de Jurop DL 250 (25 000 l/min). Voor de modellen met lobben zullen de Vogelsang VX186-260 pompen (6 000 l/min) standaard gemonteerd, terwijl de VX186-368Q (9 000 l/min) als optie aangeboden wordt. Voor de Vacu-Storm machines zal één van de bovengenoemde vacuümpomp met een Storm centrifugaalpomp van 10 000 l/min aan het disseleinde gecombineerd worden. Geïntegreerd in de dissel zijn deze pompen gemakkelijk te bereiken voor eenvoudig onderhoud.

De 3-puntshefinrichting is rechtstreeks in de hoekijzers van de tank geïntegreerd. Hierdoor kunnen de breedste bemesters en spreidbomen gemonteerd worden.

 

%d bloggers liken dit: