Grimme geeft Varitron 470 meer comfort en capaciteit

Grimme vernieuwt voor 2020 de vierrijige, zelfrijdende aardappelrooier Varitron 470 wielmachine en Varitron 470 Platinum TERRA TRAC op verschillende vlakken. De ingrepen zorgen voor een stijging van comfort en rendement van de machine.

Een eerste vernieuwing is de optionele Premium comfort-cabine met extra isolatie. Naast extra isolatie is er ook een nieuwe Premium-chauffeursstoel. De lederen stoel met extra hoge rugleuning heeft actieve ventilatie, stoelverwarming en luchtvering met instelbare schokabsorptie. Door de leren bekleding is vuil eenvoudig en snel te verwijderen. Daarnaast is de cabine voorzien van een groot koelvak en een radio met handsfree-bediening. Zijruitenwissers en rolgordijnen op alle ramen zorgen bij regen en zonneschijn voor een aangenaam zicht.

Twee “Speedtronic” assistentiesystemen regelen de machine automatisch voor een optimale balans tussen capaciteit en productvriendelijkheid. “Speedtronic-Web” past de zeefbandsnelheid automatisch aan de rijsnelheid aan en verbetert daarmee de doorvoer en de productbescherming. Om verstoppingen in de ringelevator te vermijden wordt bij een te hoge druk in het hydraulieksysteem dankzij “Speedtronic-Elevator”, de snelheid automatisch voor korte tijd verhoogd. De bestuurder wordt van handmatige controle- en besturingstaken ontlast en kan zich dus concentreren op het gehele oogstproces.

De Varitron rooiers worden vanaf 2020 standaard met een smeerinrichting voor de bunkerketting uitgevoerd. De smeerinrichting zorgt enerzijds voor een langere houdbaarheid van de bunkerketting, anderzijds voor meer comfort voor de gebruiker, omdat manueel smeren van de ketting vervalt.

 

 

 

%d bloggers liken dit: