Bobcat lanceert nieuwe Stage V M-serie laders

Bobcat introduceert drie nieuwe modellen schrankladers in de populaire M-serie. De S450, S510 en S530 krijgen een speciaal ontwikkelde Bobcat-motor die voldoet aan de Stage V-norm en een nieuwe styling. De nieuwe modellen worden allemaal geproduceerd in de Bobcat-fabriek voor compact materieel in Dobris in Tsjechië.

Het meest gewaardeerde voordeel dat door Bobcat-klanten wordt genoemd is de compactheid van de machines. Vakkundig ontwerpwerk heeft ervoor gezorgd dat de kleine afmetingen van de nieuwe S450, S510 en S530 schrankladers zelfs met een ingebouwde Bobcat Stage V-motor behouden blijven. De nieuwe Bobcat-motor biedt in vergelijking met de vorige versies 37% meer koppel en een snel herstel na overbelasting. Dat zorgt voor meer comfort voor de bestuurder, omdat hij bij hetzelfde vermogen met een lager toerental kan werken en de machine dus een lager geluidsniveau en een lager brandstofverbruik heeft.

De S510 en S530 Stage V kunnen voorzien worden van een nieuwe hoogdebiet-hydrauliekoptie. Dit vergroot de veelzijdigheid van deze machines, waardoor ze kunnen worden gebruikt met aanbouwdelen zoals veegmachines, asfaltfrezen en sleuvenfrezen, die een hoger debiet eisen. De S510 en S530 hebben ook een nieuwe airco-optie.

De nieuwe machines uit de Stage V M-serie zijn de eerste Bobcat-modellen in Europa met de nieuwe machinestyling van het bedrijf, waartoe ook nieuwe 3D-stickers horen. De schrankladers zijn nu ook standaard uitgerust met het voorheen optionele Deluxe bedieningspaneel, dat een keuze biedt uit verschillende talen en telematica om machines te beschermen en hun prestaties te bewaken. Bobcat heeft ook de keuze aan in de fabriek gemonteerde banden voor de drie modellen uitgebreid, zodat de banden af fabriek beter zijn afgestemd op de toepassingen van de gebruiker.

De cabine van de nieuwe laders is radioklaar met een 12 volt stopcontact voor het opladen van mobiele telefoons en andere apparaten, een bekerhouder, extra opbergvakken en nieuwe, luxe instrumentenpanelen in full colour.

%d bloggers liken dit: