Krone ronde balenpersen TIM-gecertificeerd

Als eerste producent heeft Krone van de Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) de Tractor-Implement-Management (TIM) certificering ontvangen voor haar Fortima, Comprima en VariPack ronde balenpersen. Daarmee is het officieel bevestigd dat de Krone persen actief functies van de trekker kunnen en mogen besturen. Hierdoor stijgt de efficiëntie van de pers-trekker combinatie.

TIM houdt in dat de machine de trekker aanstuurt afhankelijk van de stap in het proces. Voor de ronde balenpersen wil dit concreet zeggen dat zodra de perskamer gevuld is de trekker door middel van TIM automatisch gestopt wordt. De baal wordt voorzien van netbinding, de perskamer wordt geopend om de baal uit te werpen, waarna de perskamer sluit. TIM automatiseert alle deze stappen. Niet alleen optimaliseert dit het volledige proces bij het persen, zodat stilstand minder en de capaciteit van de pers verhoogd wordt, maar het ontlast ook de chauffeur van repetitief werk zodat die zich enkel nog moet concentreren op het besturen van de trekker.

„De certificering van onze ronde balenpersen door de AEF is een volgende bevestiging dat de toenemende digitalisering in onze branche enorm belangrijk is. Vanwege de onderlinge communicatie tussen de trekker en pers, werken deze samen op het niveau van een zelfrijdende machine. Hierbij kunnen de ronde balenpersen nog efficiënter ingezet worden waardoor de capaciteit verder toeneemt. Een ander belangrijk aspect is dat onze persen daarbij met elke trekker, ongeacht het merk, kunnen communiceren mits deze ook een TIM certificaat hebben ontvangen van de AEF.”, aldus Jan Horstmann, Manager Elektronica Ontwikkeling bij Krone.

Welke machines momenteel over een TIM-certificering van de AEF beschikken is vastgelegd in een online database.

%d bloggers liken dit: