Stro-eg en messenrol voor Amazone Catros

Amazone introduceert een stro-eg en messenrol voor de Catros schijveneggen. Met de stro-eg kunnen gewasresten beter verdeeld worden over de volledige werkbreedte van de schijveneg, de messenrol vernietigt gewasresten en groenbemester zodat ze gemakkelijker onder gewerkt kunnen worden voor een betere vertering.

De stro-eg bestaat uit 12mm dikke veertanden gemonteerd op een frame. De werkdiepte kan mechanisch of hydraulisch ingesteld worden. De werkhoek kan, afhankelijk van de gewasresten, verticaal (agressief) ingesteld worden, of eerder slepend. De stro-eg verdeelt de gewasresten over de volledige werkbreedte en voorkomt dat pakken stro of andere resten in het geheel onder gewerkt worden. De verbeterde verdeling zorgt voor een snellere afbraak van de gewasresten. De stro-eg is beschikbaar voor de driepunt gedragen Catros 03, Catros+ 03 en CatrosXL 03 modellen. Ook de getrokken CatrosXL-2TS and CatrosXL-2TX modellen kunnen met de optionele eg uitgerust worden.

Voor het optimaal verkleinen van groenbemesters of gewasresten kunnen de Catros schijveneggen voortaan ook uitgerust worden met een messenrol. De rol heeft een diameter van 33 centimeter en is voorzien van 6 messen die in een V-vorm zijn opgesteld. De V-vormige plaatsing voorkomt scheef trekken van de schijveneg bij werking. De messen zijn omkeerbaar voor een verlengde levensduur. Afhankelijk van de werkbreedte van de schijveneg is de messenrol opgesplitst in smallere segmenten van 1, 1,5 of 2 meter breedte. De messenrol wordt hydraulisch in werkpositie gebracht, wanneer de rol niet nodig is (op geploegd land bvb) kan deze opgeklapt worden. De messenrol is beschikbaar voor de Catros 03, Catros+ 03 and CatrosXL 03 modellen met een werkbreedte van 2.5 m tot 9 m.

 

 

%d bloggers liken dit: