Nadat eerder al bekend was gemaakt dat Joskin niet deelneemt aan SIMA 2020, zijn er deze week nog andere afhakers. SIMA maakte de keuze om de beurs op een ander moment te laten doorgaan, en dat wordt blijkbaar niet gesmaakt door een aantal fabrikanten.

Half november liet Joskin al weten niet deel te nemen aan SIMA, nu maakten ook Dieci en Vaderstad bekend er niet bij te zijn in Parijs. Dieci maakt de keuze om zich als Italiaanse fabrikant te concentreren op het EIMA in Bologna. De kosten om zowel op EIMA als SIMA te staan zouden te hoog oplopen. Ook Vaderstad France haakt af. De Zweedse fabrikant wil hun communicatiestrategie herbekijken, de Franse beurs heeft op dit ogenblik geen plaats binnen die strategie.

Welke impact het afhaken van dergelijke grote namen heeft op de beurs zien we verder in 2020…

 

Update 27/12/2019: Ondertussen liet ook Güttler weten niet deel te nemen aan SIMA 2020. Güttler omschrijft zichzelf als “een niet heel grote speler” op de Franse markt, maar dat de fabrikant afhaakt is zeker geen opsteker voor de organisatie.

%d bloggers liken dit: