Hoge dichtheid met de New Holland BigBaler 1290 High Density

New Holland onthulde gisteren hun nieuwste balenpers, de BigBaler 1290 High Density. Deze pers produceert balen met een dichtheid die tot 22% hoger is dan met conventionele grote vierkante balenpersen.

De pers is voorzien van de nieuwe MaxiSweep pickup die gewassen met hogere snelheid kan invoeren, voor een hogere capaciteit en prestaties. De pickup heeft een werkbreedte van 235 centimeter. Bovendien  is de nieuwe BigBaler 1290 High Density uitgerust met  de nieuwe unieke SmartShift™-versnellingsbak die met de zilveren Agritechnica-medaille werd bekroond. Deze versnellingsbak met 2 powershift trappen zorgt voor een zachte start , waardoor het bestuurderscomfort toeneemt en beschermt de aandrijflijn van de tractor tegen overbelasting. De unieke gepatenteerde LoopMaster-knopertechnologie voorkomt afgesneden touwresten zodat voer en veld niet verontreinigd worden.

Het CropCutter-systeem snijdt met 29 messen met individuele veerbeveiliging en gekoppelde rotorvingers per mes. De hogere rotorsnelheid dan die van de PLUS-modellen garandeert ook een hogere doorvoer onder alle omstandigheden.

De BigBaler 1290 High Density heeft met 4,05m de langste perskamer in het segment. Met een slag van 748 mm stijgt de plunjerkracht met 58% tegenover de Plus-modellen. De heavy-duty dichtheidsring is uitgerust met drie op de bovenkant en twee aan de linker- en rechterkant gemonteerde dubbelwerkende cilinders. De dubbelwerkende cilinders worden geregeld door twee hydraulische pompen en zorgen ervoor dat de eerste balen een optimale dichtheid hebben wanneer wordt opgestart met een lege perskamer.

Het vliegwiel is aanzienlijk zwaarder dan op de BigBaler Plus-modellen en heeft een 16% grotere diameter (1100 mm). Het hogere toerental en de grotere omvang van het vliegwiel leveren 230% meer energie, voor comfortabeler en efficiënter balenpersen. Een meervoudige platenrem met interne koeling, geïntegreerd in de versnellingsbak, vertraagt de plunjer en brengt deze tot stilstand wanneer hij de optimale startpositie bereikt. Deze dient ook als een noodrem die in staat is om de plunjer binnen 8 seconden veilig tot stilstand te brengen.

De BigBaler 1290 High Density is voorzien van de Loop Master-knopertechnologie van New Holland, die verder bouwt op het beproefde dubbele-knoopsysteem, door de introductie van een lusknoop. Dit leidt tot 26% meer treksterkte, zorgt voor minder breuk en elimineert afgesneden touwresten. 

%d bloggers liken dit: