Carré Rotanet Control regelt de druk op de wiedwielen

Carré, de Franse constructeur van onder meer schoffelmachines, toonde op Agritechnica een nieuwe lepeltjeswieder met instelbare druk op de wiedwielen.

De Rotanet Control bestaat in versies van 3 tot 9 meter. De lepeltjeswielen van Yetter hebben een diameter van 54 cm en zijn per 6 gegroepeerd met een afstand van 90 mm tussen de wielen. De druk op de wielen kan traploos ingesteld worden tussen 18 en 29 kg en is instelbaar van uit de cabine. Per groep van 6 wielen is de machine voorzien van een hydraulische piston voor de regeling van de bodemdruk. Elke wielarm is apart geveerd en kan manueel ontgrendeld en opgeheven worden voor gebruik in rijteelten zoals maïs of bieten.

De Rotanet lepeltjeswieders kunnen uitgerust worden met een volgeg met hoekaanpassing en drukregeling, om onkruid sneller te laten uitdrogen. Daarnaast kan ook een zaaimachine opgebouwd worden voor onderzaai van vanggewassen.

%d bloggers liken dit: