Fotoreeks: Bieten in Zeeland

In de Nederlandse provincie Zeeland zijn er momenteel meer zelfrijdende rooiers op pad dan auto’s. Ook de afvoercombinaties rijden af en aan naar de akkerbouwbedrijven of direct door naar de verwerkingsinstallaties. Loonbedrijf Knuit uit Heinkenszand helpt deze akkerbouwer met de oogst van de bieten met de Vervaet Beet Eater 625. Aangezien het bedrijf zelf op een kleine afstand vanaf het perceel ligt wordt er gereden met kleiner materiaal. Door de hoge bunkercapaciteit van de zelfrijder en het feit dat hij rijdend gelost wordt, zijn de karren ook snel vol. De bieten worden weggereden door een John Deere 6200 en een John Deere 6430 Premium met een 2-assige kiepkar.

 

Op diverse percelen zijn ook de waterschappen druk aan het werk nu de meeste gewassen van het land zijn. Waterschap Scheldestromen is druk bezig met het maaien van de slootkanten met een John Deere 6155R.

Foto’s aangeleverd door Jurgen De Korte van Loonwerkers Noord-Vlaams-Brabant

 

%d bloggers liken dit: