Fendt introduceert verreiker

Zoals we eerder schreven had Fendt een mooie aanvulling op hun gamma onder een doek staan op Agritechnica. Gisteren werd de machine getoond. De Fendt Cargo T955 is de eerste van een reeks die in 2020 zal uitgebreid worden.

De Fendt Cargo T955 wordt in samenwerking met Sennebogen gemaakt. Deze firma heeft uitgebreide kennis en ervaring in zware industriële machines, Fendt brengt deze kennis nu naar de landbouwwereld.  De verreiker van Fendt combineert de voordelen van een conventionele wiellader, zoals hefhoogte, lage constructie, grote wendbaarheid en hoge stabiliteit, met de kenmerken van een wiellader in dezelfde gewichtsklasse.

De Cargo T955 heeft een bedrijfsgewicht van 11,8 ton en kan maximaal 5,5 ton heffen tot een hoogte van 8,5 meter. Op het verste bereik is dit nog steeds 2,4 ton. De bak heeft een opbreekkracht van 85kN. Onder de motorkap zit een motor van 165 pk. De schommelende achteras heeft een uitslag van 8°.

Opvallend aan de Fendt verreiker is de liftcabine. Deze bevindt zich op zijn hoogste punt 4,25 meter boven de grond. Chauffeurs die dikwijls walking floors of andere opleggers moeten laden gaan deze feature zeker kunnen appreciëren.

%d bloggers liken dit: