Exel Industries gooit zich op de robotmarkt

Exel Industries, het moederconcern van onder meer merken als Berthoud, Tecnoma, Hardi maar ook Agrifac en Holmer, ontwikkelt een nieuwe bedrijfstak waarmee ze zich op de robotmarkt gooit. De nieuwe tak wordt Exxact Robotics gedoopt.

De opkomst van robots bij gewasbescherming en onkruidbestrijding is ook de Exel Industries groep niet ontgaan. Met Exxact Robotics wil de groep niet alleen nieuwe technologieën  gaan implementeren op de bestaande machines, maar wil ze ook voortrekker worden bij de verdere robotisering van gewasbescherming. Het nieuwe team, met Colin Chaballier (van Carbon Bee, een start-up binnen de sector) aan het hoofd, gaat zich toeleggen op de selectie en optimalisatie van de elektronica om toe te passen op de bestaande machines. Daarnaast gaan ze ook nieuwe projecten opstarten.

Exxact Robotics werkt op dit ogenblik aan 2 nieuwe projecten. Een eerste project is de versnelde integratie van sensoren voor selectieve en plaatsspecifieke onkruidbestrijding op de machines van Agrifac en Berthoud. Een tweede project is de ontwikkeling van een robot die ingezet kan worden in de wijnbouw.

 

%d bloggers liken dit: